Nagelregulatie techniek


Nagelregulatie gebeurt met behulp van een nagelbeugel. Het is een beugel die op de nagel wordt bevestigd om de rondgroeiende, ingroeiende of ingegroeide nagel te begeleiden weer recht te groeien, of om tijdelijk de verhoogde druk in de nagelwal te verminderen. Door deze techniek wordt de nagel weer vlakker en verdwijnen de pijnklachten. De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit met de nagel mee. Na verloop van tijd kan de beugel weer verwijderd worden. Eventueel kan er een nieuwe geplaatst worden als de correctie nog niet voldoende is.


Er zijn veel verschillende soorten nagelbeugels. Voetzorg Denies werkt in de meeste gevallen met de Goldstadt-spange. Deze beugel bestaat uit chirurgisch metaal waarvan de buitenkant goudkleurig verguld is.
Deze beugel kan op verschillende manieren op de nagelplaat bevestigd worden, afhankelijk van de klachten en de vorm van de nagel. 

 • Door middel van 1 lusje, voor een eenzijdig  probleem (unilateraal)

 • Door middel van 2 lusjes, bij een tweezijdig probleem (bilateraal)

 • De beugel zonder omgebogen uiteinden, en is op de nagelplaat geplakt met lijm.

   

  Ook werk ik met de Podofix nagelbeugel welke op de nagel geplakt wordt, en iets aan te spannen is, voor directe verlichting.

  Na het plaatsen van de nagelbeugel

  krijgt u schriftelijke informatie van mij mee.