Hygiëne

 

Voetzorg Denies is bekend met de inhoud van het bedrijfshandboek voor de medisch pedicure en de geldende beroepscode. Uiteraard is Voetzorg Denies ook op de hoogte van alle vakinhoudelijke richtlijnen die een link hebben met de uitvoering van de werkzaamheden.


Voor elke klant gebruik ik een nieuw setje gereinigde en gedesinfecteerde instrumenten. En uiteraard worden er voor elke behandeling nieuwe watjes, dental towels, handschoenen, mondkapje, schort en nieuwe mesjes klaargelegd. Ik gebruik alleen originele frezen van hoogwaardig materiaal.

 

  • Voetzorg Denies werkt met een professionele pedicuremotor voorzien van
    een spray met gedemineraliseerd water, waardoor de behandeling aangenaam aanvoelt, en het "vuil" van de locatie op de voet meteen wegspoelt.

 

  • Alle instrumenten worden na gebruik gereinigd in de ultrasoon reiniger, dit is een apparaat wat instrumenten door trillingen en een speciaal schoonmaakmiddel grondig schoonmaakt.  

 

  • Hierna worden de instrumenten en frezen gedesinfecteerd in een badje van 80% alcohol, dit is nodig om alle bacteriën en de eventuele schimmels te doden. Dit om herbesmetting te voorkomen.

 

  • De gebruikte chemicaliën worden op een milieu verantwoorde manier afgevoerd.


  • Bij ambulante pedicure behandelingen , worden er bakjes met gereinigde en gedesinfecteerde instrumentensetjes mee genomen. De vuile instrumenten worden thuis na gebruik gereinigd en gedesinfecteerd.