Nieuws

Diploma binnen


Ik heb mijn medisch pedicure diploma inmiddels op mogen halen. Ik heb hier hard voor gewerkt, en ik ben er super blij mee. 

Er zijn nog een hoop dingen die ik moet regelen voordat ik écht als medisch pedicure aan de slag kan. Zodra ik zover ben, zal ik dat op mijn website vermelden. U kunt op dit moment nog geen vergoeding krijgen voor de behandeling. 

 

Lees meer »

Geslaagd voor alle praktijk examens!

In verband met alle drukte, even geen nieuwe blog meer geplaatst. Ik kan nu gelukkig zeggen dat ik ook alle overige praktijk examens voldoende heb behaald, en dus in 1 keer geslaagd ben als medisch pedicure!  Ik ben op dit moment nog in afwachting van het ophalen van mijn diploma, dit zal rond september zijn. Zodra ik mijn diploma ontvangen heb, kan ik mijn AVG codes aanvragen. Hierna kan ik pas echt als medisch pedicure aan de slag. De verwachting is dat dit rond januari 2024 zal zijn.

Lees meer »

Theorie examen Sport & Kindervoeten

Gisteren avond een mooie 8 gehaald voor het theorie examen Sport en Kindervoeten. Dit onderdeel is er nieuw bij gekomen dit jaar en ik vond het een erg leuk en boeiend onderwerp! 

Anatomische bouw van de voet; Functie van de voet; Voettypen; Teen- en (orthopedische) voetstandsafwijkingen; Pathologie heup, knie, middenvoet, voorvoet en tenen; Anamnese en voetonderzoek; Het maken en interpreteren van de statische en dynamische blauwdruk, het aangeven van markeringspunten. Als extra voor de opleiding medisch pedicure; Alles over de kindervoet, de groei en ontwikkeling, voetafwijkingen, etc. Voeten & Sport, krachten en machten, kinesiologie, sportblessures, sportschoen en afwikkeling.

Lees meer »

Theorie examen overige Risicovoet

Afgelopen week heb ik het examen Overige Risicovoet met een 7 behaald! Het was een pittige toets. Nu nog 6 examens te gaan!

Een overige risicovoet (dit is onder andere een oudere voet, een spastische voet, een verwaarloosde voet of een oncologische voet) heeft extra aandacht nodig. Een risicovoet heeft een verhoogde kans op infecties en een huid die sneller kapot dreigt te gaan.
Voor u als cliënt met een risicovoet is het aan te raden om periodiek naar een medisch pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de medisch pedicure. Naast de voetverzorging ontvangt u adviezen van mij over de verzorging van uw voeten en waar nodig over de juiste schoenen.


Lees meer »

Theorie examen Diabetes & Reuma

Afgelopen woensdag was het zo ver, mijn eerste examen voor de opleiding medisch pedicure.  Het examen ging over Reuma en Diabetes. Behaald met een mooie 8.

Nu op naar de volgende 7 examens. 

Lees meer »

Begonnen met de opleiding medisch pedicure

Vandaag was de eerste schooldag voor de opleiding Medisch pedicure. We hebben ons boeken- en materialen pakket ontvangen. We gaan specialistische technieken leren, en met de theorie flink de diepte in in verschillende ziektes en aandoeningen. Onder andere Reuma, Diabetes, Oncologie, sport- en kindervoeten.

 

Lees meer »

Medisch pedicure in opleiding!

Dat ik graag door wilde studeren om medische pedicure te worden, wist ik al heel snel. Het verdiepen in de kennis van bepaalde ziektebeelden en de daarbij behorende klachten vind ik heel interessant. En de vraag naar medische pedicures in ons land is bijzonder groot. Dus heel belangrijk mij te verdiepen, zodat ik u de juiste behandeling kan bieden. 

Ik heb een paar maanden getwijfeld of ik dit jaar de opleiding wilde starten, of volgend jaar. Maar nu dus toch de knoop doorgehakt, en ik heb er superveel zin in! De opleiding ga ik volgen bij IVS opleidingen in Dordrecht.

 

Lees meer »

Schapenwolcrème van de Noordkroon

Vanaf vandaag kunt u bij mij terecht voor de voetverzorgings producten van De Noordkroon. De natuurlijke huidverzorging op basis van wolvet. Ontstaan op een Texelse schapenboerderij.

In 1988 is het familiebedrijf begonnen op Texel. Ieder jaar in juni werden hun 400 schapen geschoren. In 1999 was het tijdens dit werk dat boerin Renske op het idee kwam om zalven te maken met het wolvet uit de schapenvacht als basis. Het wolvet maakte haar handen zacht en wondjes verdwenen. Er werden potjes wolvet afgevuld in hun eigen stal en verkocht in de boerderijwinkel. Dit was het prille begin van de unieke huidverzorging. 

meer informatie vind u op hun site  
www.noordkroon.nl

Lees meer »

Nieuw logo!

Ik ben nooit helemaal tevreden geweest met mijn oude logo, vandaar dat ik een nieuwe heb gemaakt. Met de kleuren van het ProVoet vindik het wat netter bij elkaar passen. Misschien schept het wat verwarring aangezien ik pas geleden nog folders had verspreidt met het oude logo. Vandaar mijn vermelding hier!

Lees meer »

Folders

Afgelopen weken heb ik een mooie folder gemaakt, waarin alle informatie vermeld staat. Vandaag ga ik met mijn oudste dochter  wat folders verspreiden in de buurt. 

Lees meer »

Inschrijving KVK!

Vandaag was de dag van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Super leuk, de start van mijn eigen bedrijf. Ik heb er enorm veel zin in!

Lees meer »

Geslaagd voor mijn diploma!

Eindelijk was het zo ver, het praktijkexamen. Ik heb er keihard naar toe gewerkt. Het ging hartstikke goed, het enige wat ik echt spannend vond was de tijdsdruk. Na iets langer als een week kreeg ik de uitslag... Geslaagd! 

Lees meer »

STAGE

Op woensdag 23 maart heb ik voor het eerst meegekeken in een mooie drukke praktijk Voetcentrum in Sterrenburg. Ik vond dit súper leerzaam. Totaal loop ik 10 uurtjes mee, dus er volgen nog 2 woensdag ochtenden. Ik vind het leuk en interessant om zoveel verschillende mensen met verschillende klachten te zien, van jong tot oud! 

Lees meer »

Examen Portfolio

Donderdag 17 maart heb ik mijn mondelinge examen Ondernemersvaardigheden gehad, dit werd afgenomen door twee examinatoren. Afgelopen maanden heb ik mijn hele portfolio samengesteld. Ik heb veel onderzoek gedaan om mijn onderneming goed op te zetten straks. Het examen ging goed, ik ben geslaagd met een 8! 

Lees meer »

Examen Theorie van de Praktijk

Hard geleerd voor dit examen.
Hierbij krijg je 60 vragen over Theorie van de praktijk,
arbo-wet en regelgeving en casusgerichte vragen. 

Behaald met een dikke 10, superblij mee!

Lees meer »

Snij certificaat

Na het vele oefenen met snijden, op sinaasappels in verschillende grepen, geslaagd voor het veilig snijden.
Vanaf nu ben ik bevoegd om het eelt weg te snijden bij mijn  modellen!

Lees meer »

Start opleiding

Ik heb lang nagedacht  wat voor werk ik nou goed kan combineren met mijn gezin. 
Altijd heb ik de motivatie gehad om een mooi vak te leren. Een vriendin van mij, bracht me op dit idee. Ik ga het mooie vak Pedicure leren! Ik ga een jaar de boeken in, praktijkervaring opdoen, stage lopen en cursussen volgen. De opleiding volg ik bij IVS in Dordrecht. 

Lees meer »